Onze school

Gelegen op één van de invalswegen naar het centrum van de stad Roeselare, profileert Stedelijke Basisschool De Brug zich als een eigentijdse school met aandacht voor een divers leerlingenpubliek. Die diversiteit daagt de school voortdurend uit om in te spelen op de verschillende behoeften binnen de ontwikkeling van elk kind. Samen met het team goed nadenken over de leerlijnen, het aanbod en de zorg, de visie… maakt de school elke dag sterker om de uitdaging aan te gaan.

Binnen onze school vertrekken we vanuit een positieve ingesteldheid. Als leerlingen zich goed voelen, dan leren ze meer… Vandaar de inspanningen vanuit de school om aandacht te besteden aan sociale vaardigheden, aan normen en waarden, structuur en afspraken. Als één van de eerste scholen in West-Vlaanderen startte Stedelijke Basisschool De Brug met het KIVA-project; een project dat regelmatig aan bod komt en werkt rond sociale vaardigheden. Daarnaast investeren we vanaf het derde leerjaar in SOVA- lessen volgens de technieken van Rots en Water, zijn er speelplaatsactiviteiten, is er de investering in een kwalitatieve voor- en naschoolse opvang en een zinvolle woensdagnamiddagopvang.

Aan de verscheidenheid in de klas wordt heel veel aandacht besteed. Het tempo van elk kind is verschillend. Met afwisselende groeperingsvormen, gedifferentieerde taken, een gedifferentieerd aanbod en waar nodig intense interne of externe begeleiding draagt het team zorg voor elk kind. Naast de zorg voor de ontwikkeling volgt de school ook de evolutie mee binnen het onderwijs. Zo krijgen STEM-onderwijs (aandacht voor techniek op een ontdekkende manier), co-teaching, Franse initiatie vanaf het eerste leerjaar, ICT-activiteiten (ICT = informatie en communicatietechnologieën) vaste vorm binnen het aanbod op school.

Maar ook buitenschools probeert de school te zoeken naar bijkomend aanbod voor onze leerlingen: over de middag een peuterslaapklasje, typlessen na de schooluren, de kans tot muziekonderwijs en woord vanuit STAP, de samenwerking met kunstonderwijs SASK na de schooluren…

Als centrumschool biedt Stedelijke Basisschool De Brug ook de ruimte en de infrastructuur aan de kinderen om dag na dag te evolueren. De ruime speelplaats voor onze kleuters, verschillende speelplaatsen voor het lager zorgen voor heel wat bewegingsvrijheid. Daarnaast plannen we in de nabije toekomst de ontwikkeling van een groene speelplaats en nieuw opvanggebouw. Drie ruime gebouwen verdelen onze leerlingen over de site. Elke klas in het lager is voorzien van een digitaal bord. Kans tot digitaal ontwikkelen is er ook dankzij de goed uitgeruste computerklassen, de laptopkarren voor het lager en het grote aanbod Ipads in kleuter en lager.

Leerlingen maken onze school, maar onze leerkrachten en ouders helpen hier onmiskenbaar aan mee. Een dynamisch team neemt onze kinderen elke dag mee op sleeptouw. Een bruisende ouderraad zorgt regelmatig voor extra aanvullende toffe activiteiten. Een brug maken van en naar iedereen: dit is echt Stedelijke Basisschool De Brug.

We heten u alvast welkom op onze school.

 

 

Stedelijke Basisschool
De Brug

Brugsesteenweg 75
8800 Roeselare

Tel.: 051 24 15 23
E-mail: info[@]sbsdebrug.be


Openingsuren secretariaat:

Maandag
08:00 - 17:00
Dinsdag
08:00 - 17:00
Woensdag
08:00 - 11:45
Donderdag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 16:00
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een mens bent en is om automatische spamberichten te voorkomen.
epicworld