Zeeklassen 2024

Zeeklassen

Op deze pagina komen de verhalen van het 6de leerjaar over de Zeeklassen.

Donderdag 12 september

Met kleine oogjes zaten we vanmorgen aan de ontbijttafel. De vele kilometers tegen wind van gisteren laten zich toch voelen. Gelukkig konden we nog even rusten in de busrit naar La Coupole. Die toch wel indrukwekkende bunker kon onze leerlingen 2 uur boeien. We kregen een ongelooflijk leuk compliment. Blijkbaar zijn zo’n voorbeeldige groepen steeds moeilijker te vinden. Het mag echt gezegd, ze gedroegen zich echt voorbeeldig! Misschien maakte het interactieve bezoek met tablets toch wel indruk? Ze weten er vast en zeker nog over te vertellen morgen!

Een picknick in de tuin van het complex in het zonnetje kon ons opnieuw opwarmen, want echt warm was het niet onder die betonnen koepel! Daarna opnieuw de bus op richting Ambleteuse. Het fort, ontworpen door Vauban, lag bij eb mooi vrij dus konden we naar hartenlust zoeken naar krabbetjes (we zijn ondertussen experts), schelpen en mooie stenen. Heel wat leerlingen droomden van het vinden van een fossiel, maar dat is echt niet evident! Daarvoor hadden we meer kans onderaan Cap Blanc Nez. Net voor het vloed werd, konden we nog even het strand op na een stevige wandeling.

We dachten dat de leerlingen stil zouden vallen op de busrit terug naar de Zeekameel, maar dat bleek ijdele hoop! Er was nog meer dan energie genoeg over, dat was duidelijk! En die energie, die kwam los op de dansvloer. Daarvan maakte juf Greet nog een uitgebreide fotoreportage!

En nu…stil naar de kamer. Want morgen komen we alweer naar huis! Bij gunstige weersomstandigheden kunnen we ‘s ochtends nog go-carren op de dijk van Westende. Indien we echt uitgeregend dreigen te worden, dan heeft juf Elke een leuk spel met challenges klaarliggen. We wachten geduldig het weerbericht af!

Vanaf 11u ligt de bagage van de leerlingen al klaar op school. Rond 14u30 komen de leerlingen aan met de bus. Ook de fietsen zullen tegen dan klaar staan op de speelplaats van de Brugsesteenweg.

Anthony en het zeeklassenteam

 

Woensdag 11 september

Je kan het bijgeloof noemen…maar wat hebben die konijnenpoot en het gedroogde klavertje vier in de rugzak van meester Luc ons weer geluk gebracht. Vanmorgen werden we wakker door een wolkbreuk die meteen het ergste deed vermoeden voor onze ‘buitendag’. Gelukkig waaide al die regen letterlijk weg. We kregen een stralende zon in de plaats. De wind, die bleef wel. Het maakte onze eerste fietstocht van de dag meteen extra pittig. In de duinen nabij Oostduinkerke speelden we ‘zombietikker’. Voor het eerst omringd door alpaca’s uit de naburige Alpacafarm!

Een fietstochtje richting Nieuwpoort verder en we konden meteen beginnen aan onze lunch in de Strandjutter. De leerlingen konden kiezen uit verschillende frisdrankjes en hadden ‘s ochtends zelf hun eigen picknick voorbereid. De hond van de Strandjutter vond onze leerlingen echt heel interessant. Of zouden het toch onze broodjes zijn geweest?

Na een welverdiende pauze in de wind én zon was het tijd voor een speurtocht op de dijk van Nieuwpoort. De ingediende antwoordblaadjes zijn moeilijk te ontcijferen want de wind had ook vanmiddag echt vrij spel. Onze wangen gloeien zelfs na een verkwikkende douche nog even hard!

Dat we echt geluk hadden met het weer, bewees de kleine regenbui net voor het avondeten. We konden nog heel kort in de tuin maar we hadden echt wel genoeg kilometers op de teller voor vandaag! De rest van onze film van gisteravond doet sommige oogjes al bijna dichtvallen. We maken het vanavond dus zeker niet te laat! Morgen gaan we een dagje naar Frankrijk en opnieuw lijkt het weer wel mee te zullen vallen. Tot morgen voor meer nieuws!

Anthony en het zeeklassenteam

Dinsdag 10 september

Om 8u00 vanmorgen was het voor velen wat zenuwachtig afwachten op de parking van Sportoase. 46 km fietsen naar zee! Dat blijft een leuke, sportieve maar toch ook echt spannende uitdaging! De weergoden bleven ons zoals voorspeld gunstig gezind want we vertrokken onder een flauw waterzonnetje. Er stond al iets meer wind dan we zelf verwacht hadden, maar gelukkig hadden we die quasi geen enkel moment op kop. Alle groepjes konden stipt vertrekken en onder begeleiding van 2 bestelwagens voor eventuele pechvogels beleefden we eigenlijk een rustige editie. Enkele valpartijtjes zonder al te veel erg konden de pret niet bederven. Op het einde moesten we toch een duwtje in de rug geven zodat iedereen de parking van de Zeekameel kon opfietsen.

Daar stond ons een broodmaaltijd met soep op te wachten. Ook de meefietsende ouders, die we hierbij nog eens extra willen bedanken, konden mee aan tafel schuiven. Zonder hen was deze jaarlijkse traditie nooit gelukt!

Bedden werden vervolgens opgemaakt en kasten gevuld. Daarna even platte rust om vervolgens weer de fiets op te springen. Na een winderige tocht kwamen we aan in Nieuwpoort. Op het staketsel kregen we vakkundig uitleg van twee enthousiaste gidsen. Voortaan hebben krabben geen geheimen meer voor ons. Voor wie thuis eens wil testen: ‘Wat heeft een bijenkorf te maken met krabben?’ Vraag vrijdag maar eens na bij jouw zeeklasser!

Na opnieuw een winderig (eigenlijk al bijna stormachtig) fietstochtje kregen we een feestmaal voorgeschoteld. Frietjes met vol-au-vent! Ik hoef er niet bij te vertellen dat de meeste leerlingen meer dan één bordje lustten. Daarna nog een lekkere eclair en de buikjes waren goed gevuld. Omwille van het stormweer aan zee toonden we vanavond een ontspannende film in de Zeekameel…geef toe, wat kan een zesdeklasser nog meer verlangen?

Straks de eerste overnachting, de oogjes zullen vast en zeker snel dichtvallen! Tot morgen!

Anthony en het zeeklassenteam

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 9 september

 

De bagage werd met dank aan onze inmiddels gepensioneerde collega, meester Bart, ondertussen veilig afgezet in de Zeekameel. Morgen kunnen we met wat rugwind en in het zonnetje naar zee fietsen. We vragen nogmaals aan iedereen om stipt aanwezig te zijn om 8u00 op de parking van Sportoase. Iedereen draagt een fluohesje en fietshelm. We duimen alvast voor een vlotte fietstocht en wensen iedereen een veilige tocht toe!

 

Anthony en het zeeklassenteam


 

 

Reacties

Dag Jazmine, je hebt goed gefietst naar de Zeekameel. Geniet nu maar van dit avontuur. Veel plezier maken maar vooral genieten.

Dikke kussen en knuffels
Mama & Papa

Heyla broerie,
Wow, de eerste grote tocht heb je al achter de rug! Zou zeggen geniet nu ten volle met de vrienden van de rest van de week! En zeker van de uitstapje naar de bunker uit de tweede wereldoorlog, want daar keek je wel naar uit! En voor donderdagavond op de fuif liefst niet te zat, dat je vrijdag niet met een kater naar huis moet komen ! Beautje maak er een mooie week van! We love you en tot vrijdag! Dikke xxx mamie, papie en Zussie mutsie

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een mens bent en is om automatische spamberichten te voorkomen.

Stedelijke Basisschool
De Brug

Brugsesteenweg 75
8800 Roeselare

Tel.: 051 24 15 23
E-mail: info[@]sbsdebrug.be


Openingsuren secretariaat:

Maandag
08:00 - 17:00
Dinsdag
08:00 - 17:00
Woensdag
08:00 - 11:45
Donderdag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 16:00
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een mens bent en is om automatische spamberichten te voorkomen.
epicworld